Термопомпа най-ефективната технология за отопление.

Как да спестите  разходи?

Разгледайте нашите аргументирани идеи и предложения.

Термопомпите са най-евтиният вариант за потребителите.

* BEUC, Европейската организация на потребителите, откри, че електрическите термопомпи са най-евтината опция за зелено отопление за потребителите и че водородните котли никога няма да бъдат рентабилно решение. Термопомпите също така ще намалят разходите за отопление на потребителите с до 25% в сравнение с природния газ.

* Захранването на водородни котли в ЕС ще бъде  над 50% по-скъпо за домакинствата през 2050 г., отколкото използването на термопомпи.

* Инсталирането на водороден котел с горене също ще струва поне  45% повече от термопомпа. Данните са на BloombergNEF и касаят Обединеното кралство до 2030 г..


Факти за водорода и битовото отопление

И зеленият, и синият водород са неефективни за отопление.

* Синият водород, произведен от природен газ и CCS, използва поне 40% повече газ от котлите, използващи изцяло природен газ. Това би довело до увеличаване на вноса на газ от много страни и подкопаване на енергийната сигурност.

* Захранването на котли със „зелен“ водород използва  6 пъти повече възобновяема енергия от възобновяемата енергия, използвана за термопомпи.

* Отоплението на всички сгради в Обединеното кралство със зелен водород изисква съществуващият офшорен вятърен капацитет на Обединеното кралство да се увеличи с коефициент 40 пъти. Използването на термопомпи би изисквало само съществуващият офшорен вятърен капацитет да се увеличи с коефициент около 6,5.

Термопомпите са по-евтини за потребителите.

Ето сравнение на разходите за отопление с водорд и ел. термопомпа:

Изводите са ясни. Фактите са на страната на електричеството и термопомпите.


Проекти

Сервиз на инструменти и климатична техника за ЕвроМастер Импорт Експорт ООД

Джи Ай, е сервизен партньор за инструменти на вносителя на  Raider и TopMaster, ЕвроМастер Импорт Експорт ООД.

Прочети още

Поддръжка на ОВК инсталацията на р-т Хепи, Парадайс Мол, гр.София

Джи Ай, се грижи за изправността на цялата ОВК инсталация на р-т Хепи в Парадайс Мол в гр.София.   

Прочети още

Термопомпа най-ефективната технология за отопление.

Как да спестите  разходи? Разгледайте нашите аргументирани идеи и предложения. Термопомпите са най-евтиният вариант за потребителите. * BEUC, Европейската...

Прочети още